Mam bardzo dużą plamkę pigmentu na plecach, około 5 cm średnicy, pojawiła się około 15 lat temu po spaleniu na słońcu.

Od ponad miesiąca stosuję krem ​​„Przed i po” wybielanie. Plama stała się zauważalnie mniejsza, ale wciąż duża.

Kupiony w aptece krem ​​„Badyaga Forte”, 70 rubli. Po trzecim użyciu plama zmniejszyła się na oczach.

Używam żelu Badyaga w dwa dni. Najpierw wycieram tonikiem, a następnie nakładam cienką warstwę żelu, trąc go trochę, ale bez wysiłku odczekaj 15 minut i wyczyść go gąbką. Następnie posmaruj kremem nawilżającym.

Po prostu kontynuuj używanie kremu „Przed i po” Wybielanie.

Żel z siniaków, pigmentów i martwych plam „Badyaga Forte”

Opinie

Mam nawyk regularnego dbania o siebie nie tylko w domu, ale także w salonie. Moim głównym problemem jest tłusta skóra, powiększone pory, tłusty połysk, więc zimą często chodzę na peeling, aby skóra była w idealnym stanie.

W tym miesiącu zostałem dotknięty kryzysem i nie stać mnie na zabiegi w salonie, chociaż skóra wymaga zwykłej opieki. Postanowiłem przeszukać Internet, znaleźć coś złego i skutecznego, ale ceny tych leków, jeśli są skuteczne, są zwykle kosmiczne z 4,5 tr. Zamówię to, ale w najlepszych momentach. I natknąłem się na jeden artykuł o forcie badagge, który, jak mówią, oczyszcza skórę, poprawia cerę i zmniejsza pory. I postanowiłem spróbować, przyszedłem do apteki i kupiłem za 75 rubli.

Już w tygodniu używam codziennie, nakładam maskę na 30 minut i zmyję, po czym nakładam tylko krem ​​pod oczy i nawilżający krem ​​do twarzy tylko rano. Skóra jest bardzo przemieniona, pory nie są znaczące, kolor jest świeży, gładki, skóra jest matowa. Tylko nie można przesadzić, ukończę kurs jeszcze przez tydzień, a potem zrobię to 2 razy.

Żel Badyaga Forte na twarz

Treść

Z niepożądaną zmianą w skórze kobiety, natychmiast konieczne jest podjęcie środków, za cenę najbardziej akceptowalną byłoby badyaga forte, która jest stosowana przeciwko plamom starczym i brązowym plamom. Wspomaga odmładzanie organizmu, zaleca się stosowanie dla typu tłuszczowego, należy zachować ostrożność podczas wchodzenia w oczy. Dopuszczalna cena, odpowiadająca jakości i wynikowemu efektowi, w pełni spełnia oczekiwania kobiet.

Musisz użyć

Środek w postaci żelu z plam pigmentowych powinien być zalecany przez kosmetologa, aby nie wywołać nagłej wysypki lub podrażnienia. Kontrola produktu pod kątem tolerancji przez organizm może być taka, że ​​należy wypróbować go na łokciu ramienia, aktywne składniki natychmiast działają, powodując reakcję.

Sama wartość składa się z kosmetyków, jest podgatunkiem gąbki słodkowodnej, w kolorach może być zielony, brązowy, żółty. Służy do wytwarzania proszku, który jest zawarty w kompleksach kosmetycznych do pielęgnacji siebie, twarzy i ciała.

Naturalność produktu jest ważna, badyaga forte obejmuje obecność ekstraktu babki i witamin A, C, K, karotenu i fitoncydów. Działa przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, leczy i działa przeciwbólowo, ma krwawnik.

  1. Aby zwiększyć odporność układu odpornościowego.
  2. Zapewnia efekt leczniczy.
  3. Zwiększona wrażliwość skóry.
  4. Poprawa krążenia krwi.
  5. Przywrócenie funkcji tkanki.
  6. Działanie przeciwbólowe.
  7. Zmniejsza ból i swędzenie.
  8. Zapobiega trądzikowi.

Badyaga uratuje cię również przed plamami pigmentu, żel zawiera małe wtrącenia krzemienia, które oddziałują powodując łagodne podrażnienia. Zaleca się stosowanie podczas pęcznienia lub rozgrzewki. Olejki eteryczne i kapsaicyna w kompozycji mają efekt spalania z jednej strony, az drugiej strony odżywiają i odbudowują zrogowaciałe obszary.

Badyag forte jest zalecany w przypadku siniaków i pigmentacji, w rzadkich przypadkach występuje indywidualna nietolerancja produktu kosmetycznego. Żel trwa nie dłużej niż dwadzieścia minut, a następnie zmywany ciepłą wodą, niepożądane jest wyjście po zabiegu. Zasada stosowania okrężnymi ruchami, pocieranie narzędzia i efekt masażu. Dogodnie trwałość wynosi dwa lata.

Wyjątkowość metody polega na tym, że po zabiegu nie trzeba stosować kremu nawilżającego, myjąc tylko zimną wodą. Częste używanie nie jest zalecane, maksymalnie raz na dwa tygodnie, ale efekt będzie mile zaskoczony kobiecą płcią.

Nie wstydź się, jeśli reakcja skóry na maskę będzie mrowienie i zaczerwienienie, szybko mija, a skóra staje się gładka i jedwabista. Ponieważ cena produktu kosmetycznego jest całkiem akceptowalna, może być stosowana jako obowiązkowa pielęgnacja skóry twarzy.

W stosownych przypadkach

Obecność w składzie gąbczastej słodkowodnej krzemionki pozwala na zachowanie wszystkich naturalnych i pożytecznych substancji, osoba nabiera pozornie bardziej świeżego wyglądu, gdy jest właściwie stosowana. Usuwa się martwe komórki naskórka, zrogowaciałą warstwę, po czym produkcja elastyny ​​wzrasta dwukrotnie. Trądzik i wysypka znikają w wyniku rozpoczęcia regeneracji komórek. Badyaga forte w postaci proszku z zawartością krzemionki pozwala poczuć lekkie mrowienie, gdy jest ono używane w działaniu, penetracja warstw podskórnych i poprawa funkcji regeneracyjnej są szczególnie skuteczne.

Żel zawiera wiele suplementów diety, po wejściu w życie których następuje odmłodzenie. Pozbywając się plam starczych, produkt ten jest szeroko stosowany w kosmetologii w celu zapobiegania wczesnym zmarszczkom i zmniejszania wiotkości. Możliwe jest również użycie w celu usunięcia blizn lub blizn. Jeśli dana osoba ma wiele porów i nieestetycznych punktów, badyaga forte, która nasyca komórki tlenem i zapobiega starzeniu się, może sobie z nimi poradzić.

Przestrzegając podstawowych zasad korzystania z samoopieki, możesz zdobyć młodość jako dziewczyny:

  1. Przede wszystkim przed zabiegiem należy oczyścić przed nadmiernym zanieczyszczeniem, wydzielaniem gruczołów łojowych.
  2. Proces nakładania powinien wykluczać obszar wokół oczu, aby cząstki proszku nie dostały się do dróg oddechowych.
  3. Stosuje się go lekkimi ruchami masującymi lokalnie lub na całą twarz.
  4. Ekspozycja przez 3-5 minut podczas pierwszej procedury, a następnie za każdym razem zwiększamy czas ekspozycji o 1-2 minuty.
  5. Po umyciu maski ważne jest używanie kremów z filtrem SPF na zewnątrz. Lepiej jest wykonać zestaw procedur w okresie nieaktywnego słońca od późnej jesieni do wczesnej wiosny.
  6. Obowiązkowe jest sprawdzenie reakcji alergicznej. W przypadku takiej maści pomoże hydrokartison, złagodzić zaczerwienienie i poparzenie.

Przeciwwskazania

Pomimo faktu, że maski i domowe środki na bazie żelu mają wiele pozytywnych opinii, istnieje wiele przeciwwskazań:

  • silnie zaznaczone obszary problemowe na twarzy;
  • ciężka wysypka lub trądzik;
  • indywidualna nietolerancja;
  • alergia;
  • zadrapania;
  • otwarte rany;
  • otarcia;
  • nadmierny wzrost zarostu;
  • nadwrażliwa skóra;
  • jeśli naczynia krwionośne są zbyt blisko;
  • opryszczka;
  • ropne zapalenie.

Instrukcje użytkowania

Po otrzymaniu siniaka lub guzków możesz przeprowadzić specjalne kursy, w których aktywnym składnikiem będzie badyaga forte. Jeśli skóra nie ma podrażnienia po nałożeniu, można spokojnie stosować trzy razy dziennie. Technika kolistych ruchów jest najskuteczniejsza, gdy ociera się żel, jest stosowana w małych porcjach, aby uniknąć bólu. Ważne jest, aby po zabiegu owinąć dotknięty obszar ciepłym ręcznikiem. Podczas używania produktu na otwartych powierzchniach powłoki, poważne zaczerwienienie, pojawi się uczucie pieczenia i dyskomfort.

Od bękarta forte ratuje się od stagnacji, łagodzi stłuczenia, służy jako środek złuszczający. Przede wszystkim ważny jest skład żelu - igły krzemionkowe tworzące gąbkę działają aktywująco na skórę, poprawiając krążenie krwi. Funkcje absorbujące i bakteriobójcze odgrywają główną rolę, efekt ogrzewania zatrzymuje zaczerwienienie skóry. Krwawnik i babka łagodzą i leczą możliwe obrażenia.

Ma jednak w swoim składzie kompleks witamin i jest w stanie pomóc w reumatyzmie i zapaleniu korzonków nerwowych.

Mieszanki na bazie gąbki słodkowodnej stosuje się w celu wyeliminowania:

  • pigmentacja na ciele;
  • zmarszczki;
  • dla odmłodzenia, zwiększ elastyczność;
  • zapobiegać trądzikowi.

Mimiczne zmarszczki mogą zniknąć, użycie proszku może mieć również efekt anty-pigmentacyjny.

Oto kilka przepisów:

1. Pomimo podobnej konsystencji, maska ​​z proszkiem glinianym jest skuteczna i jest pożądana wśród kobiet. Możesz go przygotować, łącząc dwa składniki, dodając wodę. Powinna uzyskać kremową konsystencję dla łatwego nakładania pędzlem na twarz i ciało. Warstwa powinna być dość cienka, ponieważ nadmierne stężenie prowadzi do poważnego zaczerwienienia. Maska łagodzi plamy pigmentowe i nadaje skórze blask i połysk.

2. Złożone związki składników z nadtlenkiem wodoru - stosowane są standardowo do odmładzania skóry, co zapobiega starzeniu się i poprawia regenerację. Stosuje się go w przypadku silnie zaznaczonej pigmentacji, przewlekłych plam, stale rosnącej liczby brązowych plam. Wystarczy użyć go raz w miesiącu, aby uzyskać pożądany efekt.

3. Kwas borowy i badyaga forte są łączone w masce z niepożądanej pigmentacji. Może być stosowany do ciężkiego trądziku, podrażnień skóry.

4. Maska z dodatkiem mleka odmładza się i zmniejsza wizualnie liczbę lat dla kobiety. Używając ciepłego mleka i proszku, mieszaninę nakłada się na twarz przez dziesięć lub piętnaście minut, a następnie spłukuje ciepłą wodą.

5. Maska drożdżowa doskonale zmienia skórę, poprawia fakturę naskórka, zapobiega starzeniu się, drożdże będą miały działanie regenerujące i odżywcze.

Zastosuj żele przeciwko cellulitowi, po prostu wcieraj lub rozprowadzaj je na okładkach i przykryj folią, tworząc efekt pary. Jest przypływ krwi i lekkie pieczenie, takie uczucie będzie obecne przez cały czas trwania zabiegu i po jakimś czasie. Metody zwalczania cellulitu są popularne i skuteczne, peeling jest wykonywany, a zrogowaciała warstwa naskórka jest usuwana. Aby wzmocnić skórę i poprawić jej problematyczne obszary, musisz zaangażować się w takie zabiegi co najmniej dwa razy w miesiącu.

Oprócz chęci pozbycia się dodatkowych centymetrów, istnieją przeciwwskazania:

  • skóra wrażliwa;
  • otwarte rany i otarcia;
  • problemy z sercem;
  • nietolerancja na składniki leku;
  • przewlekłe choroby skóry;
  • choroby naczyniowe.

W glonach wodorostów występują wszystkie niezbędne witaminy i minerały morza, w połączeniu z krzemionką zapobiega się starzeniu się i wzmacnia właściwości regenerujące preparatu.

Wszystkie przygotowane maski w ten sposób lub zakupione w salonach będą skuteczne, jeśli zastosujesz się do zasad użytkowania, unikniesz przebywania pod aktywnym słońcem po zabiegu, sprawdzisz alergie. Musisz wiedzieć, że nie wszystkie rodzaje masek powinny używać odżywczego kremu po, w niektórych przypadkach musisz pozwolić pory oddychać, w większości przypadków potrzebujesz po prostu zimnej lub ciepłej wody, rzadko prysznic kontrastowy.

Badyaga. Czy to pomaga?

Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość peneloppa »piątek 04 listopada 2011 10:17 pm

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość Lera »piątek 04 listopada 2011 11:36

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post autorstwa ludmila »Piątek 11 listopada 2011 2:36

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość Rosinka »Pt 11 listopada 2011 3:01 pm

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post peneloppa »środa 16 listopada 2011 2:05

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

The Post Selivi »środa 16 listopada 2011 19:49

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość ludmila »czw 17 listopada 2011 12:42

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post ludmila »czw 17 listopada 2011 12:57

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość od HopeMih »piątek 18 listopada 2011 11:45

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post przez stryfi »Pon 28 listopada 2011 11:08

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość od NadezhdaMikh »Sob 03 grudnia 2011 19:01

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość ludmila »Sob 10 grudnia 2011 22:37

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post przez ludmila »Sob 10 grudnia 2011 11:07

Recenzje Badyaga Forte

5 - 0

4 - 0

3 - 0

2 - 0

1 - 0

  • pomaga pozbyć się siniaków
  • plamy pigmentowe
  • niedrogi
  • bez wad

To nie jest drogie narzędzie, które uratowało skórę na mojej twarzy. Po zaburzeniach hormonalnych w organizmie moja twarz była pokryta trądzikiem, skóra stała się tłusta. To był horror. Zarządzałem trądzikiem, ale pozostały czerwone i niebieskie plamy pod skórą. Widok był okropny. To prawie jak węgorze.

Kupiłem w aptece. Zrobiłem maskę 2-3 razy w tygodniu. Po kilku zastosowaniach plamy zmieniły kolor na biały i wkrótce zniknęły. Moja radość nie znała granic. Skóra stała się gładsza, świeższa. Chodzi o to, że mikroskopijne igły badyagi wbijają się w skórę. W rezultacie skóra jest nasycona tlenem, składnikami odżywczymi.

Po nałożeniu skóra trochę się spala, a zapach pozostawia wiele do życzenia, ale nie można tego zrobić ze względu na czystą skórę.

Zauważam, że włosy mogą stać się silniejsze w miejscach użytkowania badyagi. I nie da się zastosować na stan zapalny skóry, można wywołać pojawienie się nowego trądziku.

Recenzje Badyaga Forte

Opis i instrukcje leku Badyaga Forte

Badyaga to gąbka, która żyje na dnie słodkowodnych zbiorników. Struktura jego „szkieletu” jest precyzyjnie złożona z krzemiennych kolców, które są połączone gąbką substancji organicznej. Wraz ze związkami fosforu tworzą unikalną strukturę, która okazała się przydatna dla ludzi.

Lek Badyaga Forte jest doskonałym środkiem rozszerzającym naczynia o właściwościach bakteriobójczych. Jest to żel, który po zetknięciu ze skórą podrażnia go zmiażdżoną kolczastą badyagi. Te igły krzemienne aktywują proces dopływu krwi, a tym samym zwiększają skuteczność układu odpornościowego. Podczas stosowania leku na skórze pojawia się tymczasowe zaczerwienienie. To miejsce jest ciepłe.

Kompozycja zawiera również substancje lecznicze babki, krwawnika i innych roślin leczniczych.

Badyaga Forte służy do:

  • Wysypka, posiniaczone, trądzik i inne problemy skórne.

Badyaga Forte jest rozprowadzana w postaci tub o pojemności 75 ml. Przede wszystkim żel należy rozcieńczyć wodą lub nadtlenkiem do stanu zawiesiny. Następnie należy nałożyć jedną warstwę produktu na skórę i nie myć go przez około 20 minut, jeśli mówimy o problematycznych obszarach skóry. Na siniaki i urazy nałóż żel kolistym ruchem i spłucz skórę dopiero po pół godzinie. Po zastosowaniu Badyagi nie zaleca się opuszczania lokalu przez Forte w czasie krótszym niż 3 godziny.

Główną rolę w skuteczności leku odgrywają ekstrakty z babki lancetowatej i krwawnika. Babka zawiera wiele witamin przydatnych dla organizmu ludzkiego (A, C i K), a także lotną produkcję, która jest zdolna do zabijania szkodliwych mikroorganizmów. Krwawnik z kolei zapewnia lecznicze i antyalergiczne właściwości leku.

Badyaga Forte jest przeciwwskazany w:

  • Indywidualna wrażliwość na poszczególne składniki leku;
  • Wrażliwość skóry na efekty zewnętrzne.

Lekarze zalecają, aby przed nałożeniem preparatu na skórę najpierw nanieść niewielką ilość żelu na skórę w pobliżu stawu łokciowego.

Skutki uboczne i przedawkowanie Badyaga Forte

Skutki uboczne leku obejmują tylko reakcje alergiczne na poszczególne składniki. W przypadku przedawkowania i nieprzestrzegania instrukcji użytkowania zaczerwienienie skóry może pozostać na dłużej, co ma negatywny wpływ na organizm ludzki.

Recenzje Badyaga Forte

Narzędzie jest bardzo popularne wśród klientów, ponieważ ma szerokie spektrum działania, wynik jest odczuwany dość szybko i efekty uboczne są minimalizowane. Wskazują na to nie tylko lekarze, ale także pacjenci, którzy wypróbowali to narzędzie na osobistym doświadczeniu. Oto kilka opinii o Badaga Forte:

  • Po prostu świetne narzędzie! Tylko kilka masek z żelu Badyaga Forte i ja udało nam się pozbyć wszelkich śladów trądziku. Przy okazji, jak sobie przypominam, to narzędzie napina pory.
  • Maska z tego żelu dobrze usuwa zmęczenie, skóra wydaje się ożywać i nie ma śladów plam pigmentowych. Polecam wszystkim!

Czasami można znaleźć negatywne opinie na temat leku, które są związane głównie z reakcjami alergicznymi u pacjentów:

  • Horror! I Badyaga Forte nie pasowała, tylko wysypka povylazila. Rozcieńczałem nadtlenkiem i robiłem wszystko zgodnie z instrukcjami, ale okazało się, że jest gorzej.
  • Po tym żelu moja twarz była posypana. Ostrożnie, Badyaga Forte może powodować alergie!

Jeśli nie brać pod uwagę indywidualnej nietolerancji dla komponentów Badyaga Forte, narzędzie doskonale się usprawiedliwia i raczej skutecznie rozwiązuje różne problemy ze skórą klientów.

Cena Badyaga Forte

Koszt jest niewielki i wynosi około 50 USD. (220 rubli). Jednak w Rosji ten lek można znaleźć znacznie tańsze (około 90 rubli - 22 UAH). Żel jest sprzedawany w standardowych tubach, które można znaleźć w prawie każdej aptece w Rosji lub na Ukrainie.

Badyaga. Czy to pomaga?

Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość peneloppa »piątek 04 listopada 2011 10:17 pm

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość Lera »piątek 04 listopada 2011 11:36

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post autorstwa ludmila »Piątek 11 listopada 2011 2:36

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość Rosinka »Pt 11 listopada 2011 3:01 pm

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post peneloppa »środa 16 listopada 2011 2:05

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

The Post Selivi »środa 16 listopada 2011 19:49

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość ludmila »czw 17 listopada 2011 12:42

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post ludmila »czw 17 listopada 2011 12:57

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość od HopeMih »piątek 18 listopada 2011 11:45

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post przez stryfi »Pon 28 listopada 2011 11:08

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość od NadezhdaMikh »Sob 03 grudnia 2011 19:01

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Wiadomość ludmila »Sob 10 grudnia 2011 22:37

Re: Badyaga. Czy to pomaga?

Post przez ludmila »Sob 10 grudnia 2011 11:07

Badyaga Forte

Opis i instrukcja

Badyaga Forte - to zewnętrzne narzędzie poprawiające kondycję skóry, miejscowo eliminuje niektóre objawy jej chorób. Pod nazwą tego leku łatwo się domyślić, że zawiera on badyagę - środek znany w medycynie tradycyjnej i tradycyjnej. Badyaga Forte ma na celu złagodzenie świądu, bólu, obrzęków, rozpuszczenia pieczęci, rozjaśnienia plam pigmentowych. Pod działaniem tego narzędzia poprawia zdrowie skóry poprzez zwiększenie krążenia krwi, metabolizm, normalizację gruczołów łojowych. Ponadto Badyagi Forte ma działanie przeciwbakteryjne. Wszystkie powyższe przyczyny powodują stosowanie tego leku na trądzik, krwiaki, przekrwienie skóry. Ponadto Badyaga Forte może być stosowany jako środek odmładzający i oczyszczający skórę.

Uwolnij ten lek w postaci żelu, który nakłada się na chwilę cienką warstwą na skórę, a następnie - zmywa się wodą. Instrukcja leku nie zaleca wychodzenia z domu na kilka godzin po zastosowaniu Badyagi Forte. Opisuje także możliwość wywoływania reakcji alergicznych na składniki tego żelu, co jest przeciwwskazaniem do jego stosowania.

Recenzje Badage Forte

Lek ten jest często dyskutowany przez osoby cierpiące na różne problemy skórne. Na przykład niektóre dziewczęta i chłopcy używają Badyagu Forte w celu zmniejszenia tłustej skóry. Sądząc po ich recenzjach na forach - to leczenie daje wynik. Ilustruje to wyrażenie nastolatka:

„Chociaż nie możesz kupić Zenera! Badyaga poradzić sobie! ”

Uważa się, że stosowanie tego żelu może znacznie poprawić ogólny stan skóry, ponieważ regularne maski z Badagoy Forte aktywują metabolizm w tkankach. Są między innymi recenzje, które mówią, jak sami ludzie przygotowują intensywną żelową maskę z dodatkiem proszku badyagi. Taka maska ​​ma silniejszy efekt niż tylko Badyaga Forte, ale mniej potężna niż czysta badyaga. Więc jedna kobieta pisze o tym:

„Po tej procedurze skóra staje się różowa, przyjemny kolor. A po czystej badyadze stała się czerwona - z taką twarzą musiała siedzieć w domu i czekać na zaczerwienienie! ”

Nawet pacjenci uczuleni na badyag są zadowoleni ze skuteczności żelu. Ta wiadomość została pozostawiona przez kobietę, która została zmuszona do porzucenia używania Badyagi Forte:

„Następnego dnia, po rozmazaniu tym żelem, w ciągu dnia pojawia się pokrzywka. Ale efekt był oczywiście bardzo zauważalny. Szkoda, że ​​nie mogę użyć tego narzędzia! ”

Oczywiście są też recenzje ludzi, którzy nie zauważyli żadnych rezultatów z zabrania masek z badyagi. Kosmetyczki, które wypisały się z oddziałów forów poświęconych Badyaga Forte, uzupełniają informacje o nim następującymi uwagami:

  • Wpływ badyi na skórę można porównać ze stresem. Po tym nie należy narażać twarzy na nowe „testy” - na przykład wychodzić na zimno lub na słońce. Dlatego takie zabiegi najlepiej wykonywać w przeddzień weekendu, kiedy można się zrelaksować i odpocząć.
  • Jeśli masz wrażliwą skórę, naczynia krwionośne znajdują się blisko siebie lub występuje proces aktywnego zapalenia, nie używaj preparatów badyagi. Mogą tylko pogorszyć sytuację.

Gadam „Badyaga Forte®” - pozbądź się problematycznej skóry

Nikt nie będzie kłócił się ze skutecznością i koniecznością zabiegów kosmetycznych. Jednak po pierwsze, nie każdy może pozwolić sobie na regularne wizyty u kosmetologów, a po drugie, często nie ma czasu na odwiedzanie lekarzy branży kosmetycznej, aby na bieżąco rozwiązywać problemy ze skórą i opiekować się nią. Aby rozwiązać cały problem skórny, zalecamy wypróbowanie żeli Badyaga i Badyaga Forte® marki „7 notes of health®”.

Zakres działania żeli Gadget i Badyag Forte® www.badaga.ru jest bardzo duży: oczyszcza i napina pory, usuwa trądzik i ich ślady, usuwa stłuczenia i obrzęki, redukuje zmarszczki, wygładza plamy pigmentowe i małe blizny - Jest to mała lista skuteczności żeli z borsukiem z linii „7 nut of health”.

Każdy z nas i w każdym wieku ma problemy. Tłusta skóra cierpi na duże pory i trądzik, a brak odpowiedniej opieki prowadzi również do pojawienia się czarnych plam. Z wiekiem pojawiają się takie nieprzyjemne i nieestetyczne plamy pigmentowe i trądzik. Rezultatem naszych obrażeń i skaleczeń są ślady - blizny i drobne blizny. I, oczywiście, nie idąc nigdzie z pojawieniem się zmarszczek. Z wiekiem oczywiście kolor i elastyczność skóry dalej i dalej od stanu skóry dziecka. Zwróć także uwagę na to, jak często kosmetolodzy przepisują żel „Badyaga Forte®” po zabiegach kosmetycznych, aby złagodzić obrzęk, resorpcję siniaków i przywrócić naturalny blask skóry.

Obecnie kolekcja 7 Notes of Health® obejmuje żele Badyaga i Badyaga Forte®, żel antycellulitowy BADYAGA plus LAMINARIA, krem ​​wybielający BADYAGA FORTE® z indyjską rzeżuchą. Dzięki tej gamie produktów możemy uzyskać własne centrum kosmetyczne do czyszczenia i przywracania skóry w naszym domu.

Używanie żeli Badyaga i Badyaga Forte® jest bardzo proste, w przeciwieństwie do proszku, są całkowicie gotowe do użycia. Charakterystyczną cechą żeli produkowanych przez Skimed www.skimed.ru jest unikalna formuła żelu, tworząca neutralne środowisko i promująca działanie badyaga. W końcu igła badyagi nie tylko szoruje powierzchnię skóry, ale dostając się do górnych warstw naskórka, stymuluje przepływ krwi, co powoduje aktywną odnowę komórek, otwieranie porów, aktywację dopływu krwi. A jeśli środek oznacza kremem badagi, to tłusta baza po prostu zatyka pory. A jeśli produkt zostanie rozcieńczony w środowisku kwaśnym lub zawierającym alkohol, wówczas skóra się otworzy i skóra oczyszczona przez działanie badyagi może zostać spalona.

Laboratorium badawcze firmy Skimed poświęciło ponad rok na opracowanie unikalnego połączenia produktu z badagią. W pracę zaangażowani byli nie tylko technolodzy, ale także farmaceuci, dermatolodzy i kosmetolodzy. Żel „Badyaga Forte®” www.badaga.ru został wysłany na badania kliniczne i przekazał je na najwyższym poziomie, po uzyskaniu pozytywnej opinii w Centralnym Szpitalu Klinicznym Rosyjskiej Akademii Nauk, Zakładu Dermatologii i Onkologii. Badania kliniczne empirycznie udowodniły, że żel normalizuje funkcjonowanie gruczołów łojowych i zapobiega rozwojowi trądziku, wspomaga remisję i radzi sobie z łagodną postacią choroby (trądzik), nie pozwala na tworzenie głębokich elementów zapalnych. Zatrzymuje także ostry proces zapalny, złuszcza martwe plamy, wyrównuje ulgę w skórze, usuwa nacieki.

Żel „Badyaga Forte®” www.badaga.ru zawiera między innymi najwyższe stężenie surowego badyagi, a zatem jego skuteczność jest wyższa. Oprócz absolutnej naturalnej naturalności i przyjazności dla środowiska, zalet produktu, możesz dodać kilka słów na temat przygotowania surowców. Sterylizacja jest jednym z najważniejszych etapów produkcji, ponieważ badyaga rośnie na zaczepach, kamieniach pod wodą. Żyją w nim glony, mikroorganizmy i bakterie. Dlatego czyszczenie surowców jest zobowiązaniem dla konsumenta, podstawą bezpieczeństwa użytkowania i bezpieczeństwem produktu. W tym celu w „Skimed” zastosuj metodę obowiązkowej sterylizacji promieniami rentgenowskimi. Szczególnie precyzyjne mielenie surowców stanowi podstawę skuteczności i bezpieczeństwa skóry. W Skimed opracowano unikalny mikromill do szlifowania, specjalnie do tworzenia bazy proszkowej żeli Badyaga i Badyagaya Forte®.

Używanie gotowych żeli jest bardzo proste. Kosmetyczki przepisują żele „Badyag” do leczenia różnych problemów: trądziku, plam starczych, małych blizn, usuwania obrzęków i siniaków po zabiegach kosmetycznych, a skutecznie radzisz sobie z cellulitem - „7 nut zdrowia”: żel antycellulitowy „BADYAGA plus LAMINARIA „I wybielić problematyczne obszary skóry kremem wybielającym„ BADYAGA FORTE® z indyjską rzeżuchą ”.

Żel „Badyaga” i „Badyaga Forte®” wystarczający do nałożenia na skórę przez 10-20 minut 1-2 razy w tygodniu, latem - lepiej wieczorem, przed pójściem spać. Dla początkujących zaleca się najpierw sprawdzić reakcję skórną na wewnętrznym zgięciu łokcia, powodując żel przez 10-15 minut, niektóre mogą powodować reakcje alergiczne, aw tym przypadku lepiej skonsultować się z lekarzem na temat możliwości i metod stosowania żelu Badyaga Forte. A jednak - bardzo ważne jest, aby nie trzymać maski z badagiem przez długi czas, nie trzeba iść z nią do łóżka ani chodzić z nią przez cały dzień, maski nakłada się na 15-20 minut. Ten czas jest więcej niż wystarczający, aby uruchomić aktywację i stymulować regenerację naskórka. Po masce z badagami skóra może się lekko zaczerwienić, w wyniku zwiększonego krążenia krwi samej masce mogą towarzyszyć mrowienie lub uczucie ciepła skóry. Po masce zdecydowanie odradzamy stosowanie kremów odżywczych - oddychanie skóry, otwarte pory powinny mieć dostęp powietrza, a krem ​​po prostu zatyka pory, które się otworzyły. Po godzinie możesz zastosować lekki składnik odżywczy.

Dzisiaj miliony kobiet w Rosji i za granicą są stale zaangażowane w żel Badyaga Forte® www.badaga.ru i linię produktów w 7 Health® Notes. Każdy może wybrać optymalny tryb i sposób jego użycia. Jeśli węgorze i czarne kropki zaczną znikać dosłownie kilka razy po nałożeniu maski, usunięcie starych plam pigmentowych, trądziku pospolitego i małych blizn może wymagać kilku miesięcy. Latem, kiedy nasze ciało jest tak otwarte na publiczne oglądanie - żel „Badyaga Forte®” staje się niezbędny do utrzymania młodości, blasku i piękna!

Shine you with gel „Badyaga Forte®”!

Badyaga Forte

Opis na dzień 23 marca 2016 r

  • Nazwa łacińska: Spongilla Forte
  • Kod ATX: D11AX
  • Składnik aktywny: Badyaga, ekstrakty z nasturcji, kiełków pszenicy, sukcesji, olejku grejpfrutowego / ekstraktów z babki i krwawnika
  • Producent: Dina + (Rosja)

Skład

Skład żelu obejmuje badyagę, ekstrakt z babki lancetowatej (Plantago) i krwawnik pospolity (Achillea millefolium L.), specjalnie oczyszczoną wodę, glicerynę, bronopol, perfumy, środek żelujący.

Skład kremowych masek: specjalnie oczyszczona woda, stearynian (PEG-400), wosk emulsyjny, monoglicerydy, badyag, Dermalight (ekstrakt nasturcji lub innymi słowy - rzeżucha indyjska, która zawiera polifenole, prowitaminę A, witaminę C, fitoncydy, olejki eteryczne), stearyna kosmetyczna, lanolina, cyklometikon, gliceryna, ekstrakt z kiełków pszenicy, wyciąg z pociągu, olejek eteryczny z grejpfruta, parabeny, liposentol-multi.

Formularz wydania

Kremowa maska ​​Badyaga Forte i żel są przeznaczone do użytku zewnętrznego, dostępne są w tubkach po 75 ml.

Działanie farmakologiczne

Przeciwobrzękowy, wchłanialny, bakteriobójczy, przeciwzapalny, rozszerzający naczynia.

Farmakodynamika i farmakokinetyka

Żel charakteryzuje się wysoką zawartością ekstraktów badyagi i babki, a także krwawnika. Badyag to znany, sprawdzony środek na siniaki i plamy starcze, stagnacja. Dzięki rozdrobnionym silikonowym igiełkom badyagi następuje doskonałe złuszczanie uszkodzonej warstwy skóry, zwiększa się przepływ krwi, przywracane jest odżywienie i oddychanie komórek, a gojenie następuje poprzez ekstrakty z krwawnika i babki. Żel zmiękcza i nawilża skórę, aktywuje procesy regeneracyjne, łagodząc w ten sposób napięcie i zmęczenie skóry, zwiększając napięcie, dzięki czemu skóra staje się aksamitna i elastyczna.

Jest to także charakterystyczne dla żelu.

  • aktywne resorpcje i efekty przeciwobrzękowe;
  • zapobieganie pojawieniu się trądziku;
  • zmniejszenie bólu, swędzenie;
  • usuwanie pigmentów, stagnacji;
  • normalizacja wydalania łojów, zmniejszanie aktywności gruczołów łojowych;
  • aktywacja dopływu krwi, rozszerzenie naczyń krwionośnych, co zmniejsza ból podczas zapalenia korzonków nerwowych, zapalenia stawów i reumatyzmu;
  • zapewnia głębokie oczyszczanie i odbudowę, wzmacniając ochronne funkcje skóry;
  • dzięki ekstraktom ziołowym ma działanie bakteriobójcze, przeciwzapalne.

Działanie dodatkowych aktywnych naturalnych składników kremowej maski

  • Indyjska rzeżucha - przeciwdziała przebarwieniu skóry z powodu tłumienia powstawania melaniny, a także skutecznie rozjaśnia plamy pigmentowe, piegi i zastałe objawy. Przy regularnym stosowaniu tkanki są nasycone witaminami, spowalniając proces starzenia się komórek.
  • Badyag - mechanizm działania opiera się na mechanicznym podrażnieniu powłok skóry, skóry i głęboko osadzonych siatek naczyń włosowatych za pomocą silikonowych igieł szkieletu. Powoduje zwiększone krążenie krwi obwodowej, aktywację oddychania skóry, głębokie oczyszczanie, zwężanie porów, złuszczanie uszkodzonych i starych komórek skóry (mechacenie), szybkie rozjaśnianie i eliminację drobnych defektów, a także efekt rozjaśniający.
  • Ekstrakt z kiełków pszenicy zawiera naturalne witaminy - E, B, P, prowitaminę A, aminokwasy, ergosterol, pantotenowy, foliowy, linolenowy, oleinowy, linolowy, które wzmacniają procesy antyoksydacyjne i ochronne, regeneracyjne właściwości skóry, aktywują enzymy. Skutecznie odżywia, wygładza i odmładza skórę.
  • Ekstrakt z tej serii zawiera karoten, karotenoidy, witaminę C, flawonoidy, gorycz (Amara) i garbniki, ma działanie antyseptyczne, przeciwalergiczne, łagodzące, przeciwzapalne, przywraca równowagę wodno-solną, nadając skórze większą elastyczność i jedwabistość.
  • Liposentol-multi jest rozpuszczalną w tłuszczach mieszaniną estrów, tokoferolu, retinolu, kwasów linolowego i linolenowego oraz różnych fosfolipidów roślinnych. Jego działanie ma na celu zapobieganie rogowaceniu skóry, powstawaniu zmarszczek, zapobieganiu procesom przedwczesnego starzenia się, odżywianiu i nawilżaniu skóry.
  • Olejek eteryczny Cītrus paradīsi (z grejpfruta) zawarty w limonenie, cytralu, cytronelalu witamina C rozjaśnia, wybiela, dezynfekuje, uelastycznia skórę, wzmacnia procesy metaboliczne, napina pory, normalizuje poziom wydzielania, objętości i gruczołów łojowych.

Wskazania do użycia

  • od siniaków;
  • oleista pielęgnacja skóry;
  • trądzik (w tym plamy po nich) i trądzik;
  • do pilling;
  • oczyszczanie i odbudowa skóry twarzy;
  • złagodzenie bólu w przypadku reumatyzmu, zapalenia stawów, zapalenia korzonków nerwowych.

Przeciwwskazania

  • znana nietolerancja składnika;
  • tendencja do trądziku różowatego;
  • sucha i podrażniona skóra.

Używaj ostrożnie

  • w leczeniu wad skóry na plecach;
  • Stosowanie w obszarze dekoltu może prowadzić do dramatycznego wzrostu ukrwienia, co może niekorzystnie wpływać na funkcjonowanie serca.

Efekty uboczne

Stosowanie żelu Badyag Forte może powodować hiperreakcje indywidualnej wrażliwości, w tym alergii, objawiające się ciężkim obrzękiem, pieczeniem, świądem, małymi wysypkami i zaczerwienieniem.

Instrukcje użytkowania (metoda i dawkowanie)

Zastosowanie badyagu w postaci żelu

Nanieść niewielką porcję żelu na skórę przez około 10-20 minut, a następnie spłukać ciepłą wodą. Zrób sobie przerwę w korzystaniu z Badie w 2-3 dni. Nie zaleca się wychodzenia po zabiegu przez kilka godzin.

Instrukcje dotyczące żelu Badyaga Forte przed obtłuczeniami obejmują aplikację punktową na uszkodzone miejsca. W takim przypadku należy spłukać żel po 20-30 minutach.

Cechy aplikacji maski kremowej

Kremowa maska ​​jest najbardziej skuteczna, gdy jest stosowana na czystą skórę. Po 20 minutach należy ją zmyć ciepłą wodą (być może lekkie mrowienie!). Po nałożeniu maski nie zaleca się poddawania działaniu światła słonecznego z powodu możliwego podrażnienia skóry. Maski wybielające, niezależnie od pory roku, sugerują dodatkowe zastosowanie kremu z filtrem przeciwsłonecznym.

Uwaga! Unikać kontaktu z błonami śluzowymi, takimi jak oczy lub nos.

Przedawkowanie

Nie powoduje reakcji ogólnoustrojowych, z zastrzeżeniem zasad instrukcji, lokalne reakcje przejawiają się jako pieczenie i stan zapalny, który sam przechodzi.

Interakcja

Warunki sprzedaży

Lek jako naturalny kompleks jest uwalniany bez recepty.

Warunki przechowywania

Suchość, ochrona przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, temperatura: + 5 ° + 25 ° C

Przechowuj leki Badyagi zalecane w miejscach niedostępnych dla dzieci.

Okres trwałości

Można przechowywać w oryginalnym opakowaniu przez okres do 1 roku.

Specjalne instrukcje

Zastosowanie Trądzik Badyaga Forte jest możliwy tylko wtedy, gdy integralność skóry. Jeśli są zadrapania, zadrapania lub inne uszkodzenia, należy je najpierw wyleczyć!

Analogi

  • Badyagaxtra sucha. podstawa maski;
  • Badagorpak;
  • Lekarstwo na ciało z badagi;
  • Spongilan.

Recenzje Badyaga Forte

Recenzje żelu Badyaga Forte zasadniczo tylko pozytywne. Kobiety używające narkotyku wskazują, że:

  • występuje rozjaśnienie skóry i usuwanie plam pigmentowych;
  • skuteczne oczyszczanie i regeneracja;
  • usuwanie peelingów;
  • pomaga z trądzikiem i plamami po nich;
  • pomaga w siniakach;
  • Lek jest niedrogi.

Wśród wad - ostry zapach i mrowienie.

Dodatkowo, krem ​​wybielający Badyaga Forte z indyjską rzeżuchą może zranić skórę i wymaga użycia kremu przeciwsłonecznego o każdej porze roku, co nie jest odpowiednie dla wszystkich.

Cena Badyaga Forte, gdzie kupić

Średnia cena żelu Badyaga Forte na Ukrainie wynosi 15-20 UAH, maska ​​kremowa kosztuje nieco więcej - 85 UAH.

W Federacji Rosyjskiej średnia cena żelu wynosi 105 rubli, maska ​​kremowa to 120 rubli.

Więcej Artykułów O Rodzajach Trądziku